Av. Lluis Companys 16 · CASTELLDEFELS
617 52 72 97
escacs@escacscastelldefels.cat

Qui Som?

Qui som?

La història del Club d’Escacs Castelldefels es remunta als anys setanta, quan un grup d’aquesta ciutat participava en el Campionat de Catalunya per equips jugant les seves partides a l’antiga biblioteca Sant Jordi. Per aquell temps es va formar un altre club a l’antic Centre Cultural i Recreatiu situat a la plaça de l’Estació. Van coexistir ambdós clubs durant algunes temporades fins a fusionar-se en un sol club com una secció del Centre Cultural.

Des de llavors es va organitzar anualment un Open Ciutat de Castelldefels amb gran participació de jugadors de tota la geografia catalana, de la resta de l’estat i d’altres països. El mateix Miguel Illescas, llavors joveníssim, els campions d’Espanya Àngel Martín i Neus García Vicente, hi van participar.

Una de les fites més importants de la secció d’Escacs va ser la celebració d’un torneig interzonal vàlid pel cicle del Campionat del Món. L’esdeveniment va tenir lloc a l’Hotel Playafels, a peu de la platja de Castelldefels.

L’any 1988 va desaparèixer la secció d’escacs i posteriorment el mateix Centre Cultural. Els jugadors de la secció van haver d’emigrar a altres clubs de la comarca fins que l’any 1997 es va refundar l’actual Club d’Escacs de Castelldefels.

La seu del Club és dins de l’edifici del Centre de Cultura Popular a la Avinguda Lluis Companys 16.